A klán, az indulás, az alapinfók

Go down

A klán, az indulás, az alapinfók

Témanyitás by Admin on Vas. Nov. 04, 2018 1:22 pm

Itt fogom ismertetni az alapinfókat, illetve ide jöhetnek a kezdéssel és karialkotással kapcsolatos kérdések.


A hozzászólást Admin összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Nov. 08, 2018 3:02 pm-kor.

Admin
Admin

Hozzászólások száma : 8
Join date : 2018. Nov. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése http://magusrepatema.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: A klán, az indulás, az alapinfók

Témanyitás by Admin on Csüt. Nov. 08, 2018 2:41 pm


Admin
Admin

Hozzászólások száma : 8
Join date : 2018. Nov. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése http://magusrepatema.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: A klán, az indulás, az alapinfók

Témanyitás by Admin on Csüt. Nov. 08, 2018 2:46 pm

Alapinfók - Haddarennim leírás

Időpont
A modul 1. napja - azaz kezdete - megegyezik Krad negyedik (Felemelkedők) havának tizenötödik napjával a P. sz. 3693. évben, amely a Manifesztációs háború második évére esik.
Egyben ez a meleg évszak utolsó hetének kezdete, még az esős évszak beállta előtt.

Időjárás
Az időjárás felhős, fülledt meleg ebben a tengerparti városban. A holdak ideje alatt langymeleg, míg nappal igen meleg idő várható, amely enyhén melegnek mondható az évszakban errefelé megszokottakhoz képest. A nyugati szél többnyire számottevő erősséggel fúj. Olykor könnyű szellő, máskor élénk szél hajtja majd a fellegeket, melyekből jobbára vastag, összefüggő réteg van az égen. A régóta várt eső közeleg.

Időszámítás
(játszhatjuk így, ha van kedvetek, de nem muszáj)
A modul napi 20 órában számol, az egyes órák térségben használt neveiről a következő táblázat tájékoztat. Ennek tükrében a nap kb. 4:48-kor kel és 15:11-kor megy le. A Kék hold 1:03-kor kel és kisápad, a Vörös napnyugtakor már fent van és 1:00-kor nyugszik. Az éjközép (full sötét) időtartama 3 perc.

óra elnevezés óra elnevezés
00 Kék hold 10 Törekvők
01 Pusztítás 11 Lobogók
02 Remény 12 Hit
03 Fény 13 Barátság
04 Tisztesség 14 Bűnbánat
05 Áldozatok 15 Vágyak
06 Gazdagság 16 Homály
07 Béke 17 Vörös hold
08 Igazság 18 Álmok
09 Szentek 19 Sötétség

Helyszín
A kikötőváros a Gályák tengerének északnyugati szegletében található. Igen jelentős település, hozzávetőleg nyolcvanezer lakost számlál. A Hat város szövetségének egyike Equassel, Quesserthol, Tilemaer, Immyn Hassyn és Armen mellett. Mivel a parti városok közül ez a legdélebbi, tekintélyes flottával rendelkezik, mondhatni ez a szövetség déli, tengeri kapuja. Mármár hagyományosan rivalizál a szövetség vezetőjének tekintett Equassel-vel. E dimbes-dombos térség már akkor is lakott hely lehetett, amikor a P.e.-i harmadik évezredben a kyr alapítói megérkeztek ide. A legendák szerint a kyr nemes, akire ma Had’darenként emlékeznek, tizenkilenc pusztító élén érkezett meg a tenger partjára. Utódjaiknak hatalma azóta is töretlen.
A helyiek magas, aranybarna bőrű, hullámos és sötét hajú emberek. A férfiak nagy súlyt fektetnek a kidolgozott izomzatra, a nők a csábító, buja megjelenésre. A férfiak ágyékkötőt, felette térdig érő szoknyát hordanak, felsőtestüket – ha mellvértet nem öltenek – vagy szabadon hagyják, vagy csak a vállukon vetnek át egy gondosan összehajtogatott, hűvösebb időben köpönyegként szolgáló ruhadarabot. A nők elől-hátul mélyen kivágott, lenge ruhát, hosszú szoknyát viselnek, amit csípőjük és kebleik ívének kihangsúlyozása végett a derekuknál övvel húznak össze.
A város közigazgatásáért a missyri hivatal intézői felelnek. Rajtuk keresztül a missyr jelöli ki a város kulcsbeosztású tisztségviselőit, az egyháziakat leszámítva. A kardnemesek, szerzett előjogaik révén viszont rendre belefolynak a közigazgatás egyes szegmenseibe. A város hagyományosan több kerülettel is rendelkezik, ám ezek nem képeznek külön közigazgatási egységet.
Az egyházak – köszönhetően a világi hatalom egységes ellenállásának – nem folynak bele a város irányításába. Az erre tett kísérleteik, mivel a helyiek törekszenek a Pyarrontól (és minden más külső hatalomtól) való függetlenségük megőrzésére, eddig a napig jobbára kudarccal jártak. Pyar, dzsad, domvik egyházak képviseltetik magukat jelentősebben, valamint a kyr vallás, mint hagyomány(egyház nélkül). Antoh kultusza a legjelentősebb a szervezett vallások közül. A helyiek jellemzően a tengerbe temetkeznek.
A város gazdasága, bár több lábon áll, mégis leginkább a kézműveseire támaszkodik ezen a téren. A város messze földön híres az állatviadalairól, és ennek folyományaként az idomárjairól. Ezzel szemben a kontinens többi részén ismert ember-ember elleni viadalokat barbár dolognak tartják. A környező hegyek évezredeken át ontották magukból a különféle érceket, ám mára ezek már szinte kivétel nélkül kiürültek. Így tehát sok az elhagyott bánya és tárnarendszer a városállam területén.
A kardnemesek – szerzett előjogaiknak hála – a gazdasági élet szinte minden területén képviseltetve vannak.
Ebben a városban nincsenek védelmi célt szolgáló városfalak és nincsenek a városnak kapui sem! A történelem eddig azt igazolta, hogy a veszedelem jobbára a tenger felől érkezik.
Ráadásul egy ennyire tagolt vidéken képtelenség is lenne falakat emelni. A várost, ha a szárazföld felől meg is ostromolnák, mivel szinte teljes egészében kőből épült, felgyújtani sem lehet. Ezzel szemben a zegzugos és keskeny utcák, az erődként funkcionáló nemesi épületek, komolyan megtizedelnék a gyalogos erőket. A lovasság és az íjászok számára a terep leküzdhetetlen akadályt jelent.
Azért, hogy a helyiek mielőbb értesüljenek a közelgő veszedelemről, a környező magaslatokon több tucatnyi őrtornyot építettek. A legtávolabbi majd félszáz mérföldre van innét. Szóval sem a szárazföld, sem a tenger felől nem érkezhet nagyobb sereg ide észrevétlenül. A több ezer éves építkezések során számtalan alagutat fúrtak a környék szikláiba. Ezek közül nem egy csak a kiválasztott kevesek számára ismert, illetve gyakran kétes ügyletek helyszínéül szolgál. Jellemző az is, hogy az évszázadok folyamán egymásra épülő lakószintek idővel a felszín alá kerülnek. Ezek jobbára szegényebb néprétegek számára továbbra is menedéket jelentenek.
A közbiztonság átlagos egy ekkora városhoz képest, bár éjjelente akadnak olyan szűk és sötét utcácskák, ahova a városőrök akkor sem merészkednek be, komolyabb erőfölény nélkül, ha segélykiáltást hallanak. A városőrök fehér egyenruhájukról bármikor felismerhetőek, valamint, hogy jól szervezetten és ellenőrzötten, többnyire éjjel-nappal kettesével róják az utcákat. Ki kell emelni még azt a tényt is, hogy a pyar Gyöngykereső fejvadász klán gyakori segítője a városőrségnek a komolyabb bűnügyeknél. E kapcsán sokan feltételezik azt is, hogy a fejvadász klán egész erődöt tart fenn a város mélyén titokban.

Admin
Admin

Hozzászólások száma : 8
Join date : 2018. Nov. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése http://magusrepatema.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: A klán, az indulás, az alapinfók

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.